Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Aluminium ramen

Hou je van een strakke, ultrafijne look? Ben je fan van grote glaspartijen? Of wil je graag die chique staallook nabootsen?  Dan zijn raamprofielen in aluminium de juiste keuze. Het is een stevig, duurzaam materiaal die leverbaar is in bijna alle kleuren en tinten. Lees in dit artikel meer over de voordelen van aluminium, de kostprijs per m² en de verschillende mogelijkheden qua vormgeving.

Ga snel naar:
Prijs
Vormgeving
Onderhoud
Offertes aanvragen

 

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn stevig en tijdloos. Vandaar dat ze voornamelijk gekozen worden voor grote raampartijen. Maar, waarom zou je nog moeten kiezen voor aluminium?

 • Eindeloze mogelijkheden: qua vormgeving kun je met aluminium erg veel. Kies je voor strakke lijnen of zou je graag een gebogen raamprofiel hebben? Het kan allemaal.
 • Duurzaam: profielen in aluminium zijn misschien iets duurder, maar dat staat haaks op de lange levensduur van dit materiaal. Aluminium gaat niet rotten, noch roesten en is bovendien recycleerbaar.
 • Sterk en stevig: aluminium is (na hout) veruit het meest stevige materiaal om als raamprofielen te gebruiken. Bovendien zijn ze ook enorm licht waardoor ze in ranke uitvoering gemaakt kunnen worden.
 • Onderhoudsvriendelijk: aluminium, net als pvc, vergt weinig onderhoud. Was ze elk kwartaal eens af met een vochtige doek en je bent klaar.
 • Uitstekende isolatiewaarden: dankzij hun thermische en akoestische isolatie verhogen aluminium ramen jouw wooncomfort. Beeld je in wat dit betekent voor jouw energiefactuur in combinatie met hoogrendementsglas.
 • Inbraakveilig: aluminium ramen zijn zeer inbraakbestendig. Hun stevigheid en talloze extra’s, waaronder extra zware scharnieren, geven net dat beetje meer vertrouwen aan de bewoner.

Aluminium ramen

 

Prijs aluminium ramen

De aankoopprijs voor aluminium raamprofielen ligt hoger dan die van pvc, maar laat je daardoor niet afschrikken. Alu ramen zijn uitermate geschikt om als schuifraam te gebruiken, daar ze veel sterker en stabieler zijn dan pvc.  Vind hieronder de geschatte kostprijs per m², afgestemd op het type raam:

Type aluminium raamGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast raam€ 250 - 400
Draaikiepraam € 400 - 550
Valraam€ 400 - 550
Schuifraam€ 1.100 - 1.500

TIP: Wil je graag een exacte berekening van de kosten van jouw project? Dan doe je er goed aan verschillende offertes op te vragen. Zo kun je een betere vergelijking en inschatting van de kosten maken. Maak gebruik van de gratis offerteservice en ontvang snel en vrijblijvend offertes op maat van jouw project. Start jouw aanvraag.

 

Druk de kosten dankzij premies en subsidies

Wil je graag nieuwe ramen plaatsen en de oude beglazing vervangen door een duurzamer alternatief? Dan is het interessant om te weten dat je voor zulke energiezuinige investeringen misschien aanspraak kunt maken op de volgende premies van jouw netbeheerder:

 • Premie voor hoogrendementsglas: laat je de werken uitvoeren door één en dezelfde aannemer? Dan kun je deze premie verkrijgen bij netbeheerder Fluvius.
 • Totaalrenovatiebonus: je komt in aanmerking voor de totaalrenovatiepremie wanneer je minstens 3 energiebesparende investeringen doet (vb. warmtepomp, dak- of gevelisolatie en het vervangen van de beglazing).
 • Renovatiepremie: wanneer je zowel het buitenschrijnwerk àls het glas laat vervangen, kan je aanspraak maken op de renovatiepremie. Deze is afhankelijk van jouw inkomen.

Informeer tijdig naar mogelijke premies en subsidies wanneer je het (buiten)schrijnwerk en de beglazing van jouw woning wenst te vervangen. Je kunt hier ook naar informeren bij de vakman waarmee je gaat samenwerken.

 

Vormgeving aluminium ramen

Alu ramen

Aluminium ramen zijn een absolute aanrader als je fan bent van een strakke vormgeving en een simpele esthetiek. Je kunt ze laten uitvoeren in de tint van je keuze en met oog voor het kleinste detail. Het resultaat? Schoonheid op maat. Wat kun je zoal naar jouw persoonlijke smaak aanpassen?

 

1) Raamtype

Wil je aluminium ramen? Dan zul je eerst en vooral het raamtype moeten bepalen. Aluminium profielen zijn mogelijk bij eender welk soort raam, al worden ze het meest gekozen bij grote raampartijen en schuiframen. Informeer zeker eens naar de opties bij jouw vakman.

 

2) Kleur

Kies voor de uitvoering van jouw aluminium ramen uit unieke kleurpoeders of verschillende RAL-kleuren. Desgewenst kunnen zowel scharnieren als deurkruk in hetzelfde kleur worden uitgevoerd of kun je kiezen voor een tijdloze toets in bijv. messing, brons of roestvrij staal.

 

3) Design

Aluminium is erg licht en stevig. Je kunt ze in allerlei designs laten uitvoeren: van ovaal tot rond, gebogen of net hele strakke lijnen. Zwarte aluminium ramen kunnen trouwens perfect die geliefde steellook nabootsen dankzij hun fijne, elegante uitvoering. Het is door de grote sterkte van het product dat deze bijzonder mooie en ranke constructies mogelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat aluminium vooral populair is bij moderne woningen en gebouwen.

 

4) Beglazing

Elk soort beglazing is mogelijk in jouw aluminium raamprofielen. Een duurzaam glastype zoals hoogrendementsglas, zal alleen maar de uitstekende thermische en akoestische kwaliteiten van het kozijn versterken. Zo heb je niet langer last van koudestraling aan de ramen en houd je rumoer van buitenaf nog meer buiten.

TIP: wist je dat je de beglazing zelfs gepersonaliseerd kan maken? Zo bestaat er gezandstraald glas waarin bijvoorbeeld jouw huisnummer geslepen wordt. Daarnaast kun je ook kiezen voor glas-in-loodramen, zonwerend glas of veiligheidsglas. Vraag ernaar bij jouw vakman.

 

Welke vormgeving kies ik het best?

Je kiest de vormgeving van jouw aluminium ramen op basis van jouw persoonlijke smaak en voorkeuren, de bestemming van de ramen en natuurlijk ook met jouw budget in het achterhoofd. Aluminium ramen zijn niet de goedkoopste optie, maar wel duurzaam, stevig en gewoon erg mooi om naar te kijken. Ze geven jouw woning die uitzonderlijke look waarnaar je wil streven.

Aluminium raamprofielen op maat laten maken? Dat kan! Vertrouw jouw project toe aan een ervaren schrijnwerker. Maak gebruik van onze offertedienst om offertes op maat te ontvangen. Start hier jouw aanvraag.

 

Onderhoud aluminium ramen

Hoe komt het dat aluminium ramen zo onderhoudsvriendelijk zijn? Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat ze niet elektrostatisch zijn. Hierdoor trekken ze amper vuil of stof aan en blijft het oppervlak proper.

Wil je jouw aluminium raamkozijnen toch graag eens onder handen nemen? Veeg er dan even overheen met een vochtige, lauwwarme doek. Je hebt geen (bijtende) schoonmaakproducten nodig.

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen