Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Dubbel glas op maat

Hebben jouw ramen en deuren een afwijkende vorm en nog enkel glas? Of laat je nieuwe ramen of deuren plaatsen met afwijkende vormen? Dan kies je best voor dubbel glas op maat. Dat is een echt precisiewerkje, omdat geen enkel raam of geen enkele deur hetzelfde is. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Die vind je in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten dubbel glas op maat
Dubbel glas op maat: prijzen
Belangrijke aandachtspunten
Hoe schrijnwerker kiezen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor dubbel glas op maat?

De nieuwste dubbele beglazing heeft een uitstekende thermische isolatiewaarde en zorgt ook voor minder geluidsoverlast. Door je buitenschrijnwerk met dubbel glas op maat te bestellen, heb je de volledige controle over de uitstraling van je raam- en deurwerk. Ook glazen binnendeuren op maat behoren tot de mogelijkheden.

Wil je graag dubbel glas op maat laten maken? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende specialisten. Start je aanvraag hier!

dubbel glas op maat installateur

 

Soorten dubbel glas op maat

Er zijn meerdere soorten dubbel glas met verschillende eigenschappen. Die soorten beglazing kunnen variëren in prijs, isolatiewaarde, … Maar ze delen allemaal de eigenschap dat ze op maat gemaakt kunnen worden. We zetten de opties even op een rijtje:

 • Standaard dubbel glas: dit type glas biedt niet langer de beste thermische en akoestische isolatie. Voor nieuwbouw voldoet gewoon dubbel glas niet meer aan de normen. Bij een renovatie kan je eventueel nog voor dit type glas kiezen, maar het is zeker niet aangeraden.
 • HR-glas: dit is tegenwoordig de standaard beglazing. Door edelgassen als argon of krypton tussen de 2 glasplaten en coatings isoleert het 3 keer beter dan standaard dubbel glas. Er bestaan verschillende varianten hoogrendementsglas: HR, HR+ of HR++.
 • Driedubbel glas: deze beglazing bestaat uit 3 glasplaten en is dus ook heel zwaar. Het biedt de allerbeste isolatiewaarde en is vooral een geschikte keuze als je een zeer energiezuinige woning hebt, zoals bv. een passief huis.

 

Dubbel glas op maat prijzen

De prijzen van de verschillende soorten dubbelglas lopen flink uiteen. Er zijn een aantal factoren die de prijs voor dubbel glas op maat beïnvloeden, bv. het aantal vierkante meter, de plaatsing, extra opties, … Hieronder vind je enkele richtprijzen per type dubbele beglazing:

Soort dubbel glas op maatGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Standaard dubbel glas€ 100 - 115
Hoogrendementsglas (HR tot HR++)€ 105 - 140
Driedubbel glas€ 150 - 230

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor jouw buitenschrijnwerk met dubbel glas op maat? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende schrijnwerkers via onze offerteservice. Plaats dubbel glas op maat.

 

TIP: vraag een premie aan voor jouw dubbel glas op maat!

Je kan de Mijn VerbouwPremie aanvragen als je investeert in hoogrendementsglas, maar ook als je volledig je buitenschrijnwerk afbreekt en nieuwe ramen en deuren met dubbele beglazing laat plaatsen. Op die manier kan je de kosten van je dubbel glas op maat drukken. Een specialist kan je helpen navigeren door de beschikbare premies.

Op zoek naar zo’n specialist voor je dubbel glas op maat? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende schrijnwerkers in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

dubbel glas op maat raam

 

Belangrijke aandachtspunten

Als je dubbel glas op maat laat plaatsen, zijn er een aantal aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. We sommen ze even op:

 • Staat van buitenschrijnwerk: ga eerst na wat de staat van je ramen en deuren is. Is enkel de beglazing aan vervanging toe? Of heb je er baat bij om je volledige buitenschrijnwerk te vernieuwen?
 • Correcte afmetingen: bij maatwerk is het absoluut noodzakelijk om de juiste afmetingen te hebben.  In tegenstelling tot enkel glas kan dubbel glas namelijk niet meer achteraf op maat gesneden worden.
 • Budget: uiteraard moet je ook rekening houden met je budget. Het kostenplaatje van buitenschrijnwerk en beglazing op maat kan logischerwijs hoog oplopen.

 

Hoe schrijnwerker kiezen?

Dubbel glas laten maken is precisiewerk. Bovendien is het een flinke investering. Je hebt er dus baat bij om de beste schrijnwerker voor jouw project te kiezen. Hieronder vind je enkele factoren die kunnen meespelen in het kiezen van een specialist:

 • Specialisatie: dubbel glas op maat maken is echt precisiewerk en elke schrijnwerker heeft een eigen expertise. Enkel je beglazing op maat laten maken is al een moeilijkere klus dan bv. volledig je raam op maat laten maken.
 • Eerdere realisaties: wees niet bang om te vragen naar voorbeelden van wat deze schrijnwerker al eerder maakte. Op die manier kan je nagaan of die in de stijl werkt die jij voor ogen hebt.
 • Prijs: onthoud dat de goedkoopste schrijnwerker niet per se de beste is. Niet alleen de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afwerkingsgraad bepalen de kostprijs van je project, maar ook de ervaring van de schrijnwerker.
 • Verschillende kostenposten: hou rekening met verschillende kostenposten op een offerte. Sommige schrijnwerkers vragen een verplaatsingskost, anderen hebben dan weer een hogere materiaalkost.

TIP: je vindt makkelijk een betrouwbare schrijnwerker om je beglazing of je buitenschrijnwerk op maat te vernieuwen via onze offerteservice. Ontvang hieronder gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende experts in je buurt:

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen