Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Driedubbel glas: voordelen & mogelijkheden

Driedubbel glas zorgt voor een betere isolatie van je woning en draagt zo bij aan een lagere energiefactuur. Dankzij dit isolatieglas met 3 glasplaten zit jij er ook in de winter altijd lekker warm bij en blijft je woning juist koeler in de zomer. Maar wat is triple glas precies? Welke voordelen heeft het allemaal? Welke mogelijkheden zijn er? En met welke kosten moet je rekening houden? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Voordelen triple glas
Welke ramen bij driedubbel glas?
Kosten driedubbele beglazing
Veelgestelde vragen over driedubbel glas
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is driedubbel glas?

Driedubbel glas, ook wel HR+++ of triple glas genoemd, is isolatieglas met drie glasplaten. In totaal is het glas 25 tot 44 mm dik. Hierdoor heb je een optimale isolatie van je huis, waardoor je veel minder moet stoken. Deze glassoort bestaat uit de volgende elementen:

 • Drie lagen glas
 • Stilstaande lucht tussen de twee ruimtes (spouwen)
 • HR-coating tussen de spouwen van de glasplaten

Meer weten over de eigenschappen van driedubbel glas? In vrijwel iedere woning is deze glassoort mogelijk. Samen met een expert bespreek je de mogelijkheden en eventuele stappen die je kan nemen. Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

driedubbel glas

 

Voordelen triple glas

Triple glas draagt bij aan de verduurzaming van je woning. Klinkt dat nog een beetje vaag? We maken het graag concreet met deze voordelen:

 

 • Hoge isolatiewaarde: triple glas heeft een lage U-waarde (hoeveel warmte er doorgelaten wordt per m2 per seconde). Door de dikte van het glas, de coatings, … verlies je amper warmte in de winter. En in de zomer blijft de warmte juist buiten.
 • Lagere stookkosten: doordat minder warmte verloren gaat, stook je ook aanzienlijk minder. Dit zorgt ervoor dat je energierekening flink lager is.
 • Hoger wooncomfort: die constantere binnentemperatuur het hele jaar door zorgt natuurlijk voor een optimaal wooncomfort.
 • Meer geluidsisolatie: niet alleen de warmte-isolatie is beter, maar triple glas gaat ook geluid tegen. Als je aan een drukke weg woont, zal het aanzienlijk stiller zijn in huis. Zo kan jij heerlijk in alle rust binnen zitten zonder allerlei omgevingsgeluiden.
 • Extra beveiliging: het is voor een inbreker lastig om door het glas te breken, want driedubbel hoogrendementsglas is erg stevig. Deze beglazing draagt dus ook bij aan jouw veiligheidsgevoel.

Niet zeker of driedubbel glas mogelijk is in jouw huis? Bespreek de opties dan eerst met een ervaren expert. Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

Welke ramen bij driedubbel glas?

Bij de plaatsing van driedubbel glas is de kans groot dat je je volledige ramen moet laten vervangen. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Zo steek jij je woning in een nieuw, fris kleedje en ziet je huis of appartement er helemaal als nieuw uit. Een overzicht:

 

OPTIE 1: houten ramen

Hout geeft een natuurlijke look aan je huis en is bovendien erg duurzaam. De ramen zijn verkrijgbaar in allerlei hardhoutsoorten, waarbij je de keuze hebt tussen tropisch hardhout en Europees hardhout. Daarnaast is hout van nature een goede thermische en akoestische isolator.

 

OPTIE 2: PVC ramen

PVC ramen zijn al tientallen jaren populair. Er zijn dan ook veel verschillende ontwerpen mogelijk. Kunststof is vaak ook de meest budgetvriendelijke optie. Bovendien scoren deze ramen ook goed op vlak van isolatiewaarde en onderhoudsvriendelijkheid.

 

OPTIE 3: aluminium ramen

Aluminium is stevig en toch erg licht. Daardoor kan je met zulke slanke, metalen profielen toch grote glaspartijen met triple glas creëren. Ideaal als je houdt van een strakke, moderne uitstraling. Aluminium kan ook niet vervormen of breken en is erg onderhoudsvriendelijk.

 

ramen driedubbel glas

 

Kosten driedubbele beglazing

De prijs voor driedubbele beglazing ligt hoger dan voor dubbel isolatieglas. Maar je geniet ook van een grotere jaarlijkse besparing op je energiekosten. De richtprijs is € 150 à 230 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Hierbij bespaar je tot wel € 14 per m² aan beglazing per jaar.

 

Premie & verlaagd btw-tarief bij driedubbel glas

Voor het plaatsen van driedubbel glas kan je gebruik maken van de Mijn VerbouwPremie. Daarnaast betaal je slechts 6% btw voor al het materiaal en de arbeidskosten als je huis ouder dan 10 jaar is en je de werkzaamheden laat uitvoeren door een vakspecialist.

TIP: offertes vergelijken loont. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

Veelgestelde vragen over driedubbel glas

Driedubbel glas is een breed onderwerp, waarover je mogelijk nog veel meer vragen hebt. Hieronder zetten we enkele veelgestelde vragen over dit type beglazing op een rij:

  • Is triple glas bestand tegen inbraak?
  Driedubbel glas is aanzienlijk beter bestand tegen inbraken dan dubbel glas. Een inbreker moet veel kracht en geweld gebruiken om binnen te komen. Dit komt door de stevige constructie van triple glas.


 • Hoe werkt driedubbele beglazing in de zomer?
  Driedubbel glas heeft een goede isolerende werking omdat het een extra glasplaat en warmte-reflecterende laag heeft. In de zomer is het hierdoor langer koel in huis.


 • Kan ik alleen de beglazing vervangen met driedubbel glas?
  Alleen de beglazing vervangen is doorgaans niet mogelijk bij driedubbel glas. Het glas is te dik om in het huidige profiel te passen. Je moet in de meeste gevallen dus je volledige ramen laten vervangen.


 • Wat is het verschil tussen driedubbel glas en hoogrendementsglas?
  Hoogrendementsglas (HR++) is dubbel glas. Er zit een coating en een isolerend gas tussen de twee glasplaten. Bij driedubbel glas heb je 3 glasplaten glas met 2 lagen coating en 2 keer isolerend gas ertussen.


 • Wat zijn de nadelen van triple glas?
  Echt veel nadelen zijn er niet te noemen. Wel kan er mogelijk condens op de ramen ontstaan omdat er een groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten. Dit vocht is verder niet schadelijk. Een ander nadeel kan zijn dat de kosten iets hoger zijn. Maar triple glas zorgt ook weer voor de grootst mogelijke energiebesparing en dus een lagere energierekening.

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen