Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Veiligheidsglas op maat

Wil jij graag deuren, een vloer of een balustrade uit glas laten maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor veiligheidsglas. Dat is een speciaal type beglazing dat bij glasbreuk ernstige letsels kan voorkomen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, prijzen en aandachtspunten van veiligheidsglas op maat? Lees dan dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten veiligheidsglas op maat
Veiligheidsglas op maat: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Hoe schrijnwerker kiezen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is veiligheidsglas?

Als standaard glas breekt, ontstaan grote scherven die ernstige snijwonden kunnen veroorzaken. Bij veiligheidsglas op maat is dat niet het geval. Het is verstandig om bij toepassingen met valgevaar als glazen douchewanden, deuren, balustrades, trappen en vloeren veiligheidsglas te voorzien. Enkele voordelen op een rijtje:

 • Stevig: gehard veiligheidsglas op maat is tot vijf keer sterker dan standaard glas dankzij de thermische behandeling. Ook bij gelaagd glas houdt de folie tussen de verschillende glasplaten het gebroken glas vast tot je het kan herstellen.
 • Inbraakwerend: zowel gehard als gelaagd glas biedt een ideale bescherming tegen inbraak en vandalisme. Zwaar gelaagd glas is zelfs bestand tegen kogels en hevige explosies.
 • Isolerend: veiligheidsglas heeft uitstekende isolerende eigenschappen. De thermische isolatie is degelijk en de geluidswering optimaal.
 • Verschillende mogelijkheden: bij veiligheidsglas zijn er tal van afwerkingsmogelijkheden. Je kan er bv. voor kiezen om een bepaalde tekening of logo te laten graveren in het glas.

Benieuwd naar veiligheidsglas? Een schrijnwerker kan je meer informatie geven over de mogelijkheden. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van verschillende professionals!

veiligheidsglas op maat trap

 

Soorten veiligheidsglas op maat

Binnen het veiligheidsglas op maat kan je drie categorieën onderscheiden: gehard glas, gelaagd glas en gehard gelaagd glas. Een woordje uitleg per type:

 • Gehard glas op maat: gehard glas is standaard glas dat een thermische behandeling heeft ondergaan. Als het breekt, valt het uit elkaar in kleine ongevaarlijke glaskorreltjes. Bovendien kan het goed tegen vocht. Daarom zie je het vaak in de badkamer of als interieurbeglazing.
 • Gelaagd glas op maat: dit type glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten met daartussen kunststoffolie. Bij breuk blijft het glas aan deze folie plakken, waardoor er geen gevaarlijke scherven ontstaan. Doordat het glas één geheel blijft, werkt het bovendien ook inbraakvertragend.
 • Gehard gelaagd glas op maat: in plaats van standaard glas zit er bij dit type gehard glas langs de kunststoffolie. Bij breuk blijven de glaskorreltjes aan de folie kleven. Dit type glas is niet geschikt voor douchewanden en -deuren omdat schoonmaakmiddelen de folie kunnen aantasten.

 

Wanneer is veiligheidsglas verplicht?

Wanneer is veiligheidsglas nu verplicht? Als er sprake is van doorvalgevaar, moet je veiligheidsglas voorzien. Dan gaat het over ramen lager dan 90 centimeter boven de grond, schuiframen, glazen deuren, …

Ben je niet zeker of veiligheidsglas in jouw geval verplicht is? Dan kan je raad vragen aan een professional. Je kan gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van experts actief in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

 

Veiligheidsglas op maat prijs

Het prijskaartje van veiligheidsglas op maat hangt af van enkele factoren. Denk maar aan het type glas, de dikte van het glas, de afwerking, … Het kost je in ieder geval € 95 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen:

Type glasPrijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Gehard glasvanaf € 95 per m²
Gelaagd glasvanaf € 90 per m²
Gehard gelaagd glasvanaf € 175 per m²

LET OP: de prijzen van veiligheidsglas kunnen sterk variëren. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel? Dan kan je hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij schrijnwerkers in jouw buurt.

 

veiligheidsglas op maat vloer

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je graag veiligheidsglas op maat laten plaatsen? Dan hou je best rekening met een aantal aandachtspunten zodat je kan genieten van een optimaal eindresultaat. Hieronder vind je er enkele:

 • Correcte afmetingen: bij maatwerk is het absoluut noodzakelijk om de juiste afmetingen te hebben. Veiligheidsglas op maat kan je namelijk niet meer achteraf op maat snijden. Een expert zorgt voor een correcte en precieze opmeting.
 • Budget: schrijnwerk op maat is logischerwijs duurder dan standaard afmetingen. Daarom is het belangrijk om op voorhand een budget op te stellen waar je rekening mee kan houden. Op die manier kan je op zoek naar budgetvriendelijk, maar kwaliteitsvol veiligheidsglas.
 • Verplicht: in sommige gevallen is veiligheidsglas verplicht. Denk maar aan schuiframen, balustrades, glazen deuren, … Bij alle toepassingen met een hoog doorvalrisico is veiligheidsglas doorgaans aangewezen. Bij twijfel kan je steeds raad vragen aan een schrijnwerker.
 • Veiligheid: als er bij jouw toepassing glas boven het hoofd komt te liggen, is gelaagd glas of gehard gelaagd glas aangeraden. Als het glas om gelijk welke reden toch zou breken, blijft het aan de folie kleven en kan je ernstige letsels voorkomen.
 • Delamineren voorkomen: bij gelaagd glas kan vocht ervoor zorgen dat de folie loslaat en de veiligheid van het glas dus niet meer gegarandeerd is. Dat heet delamineren. Wil je dat voorkomen? Plaats dan een kader of profiel en kit het glas zorgvuldig af.

 

Hoe schrijnwerker kiezen?

Veiligheidsglas op maat maken, is echt detailwerk. Je hebt er dus zeker baat bij om op zoek te gaan naar de beste schrijnwerker voor jouw project. Hieronder vind je enkele factoren die je kunnen helpen om een professional te kiezen:

 • Specialisatie: veiligheidsglas op maat maken is een precisiewerkje en elke schrijnwerker heeft een eigen expertise. Daarom zoek je dus best een professional met ervaring en vakkennis in de toepassing die jij op maat wil laten maken.
 • Eerdere realisaties: je kan gerust vragen naar voorbeelden van eerdere realisaties van een schrijnwerker. Op die manier kan jij te weten komen of die ervaring heeft met veiligheidsglas op maat en of die in de stijl werkt die jij voor ogen hebt.
 • Prijs: het prijskaartje speelt uiteraard een rol in het kiezen van een expert, maar staar je er niet blind op. De goedkoopste schrijnwerker is niet noodzakelijk de beste voor jouw project.
 • Verschillende kostenposten: hou ook rekening met de verschillende kostenposten op de offertes die je ontvangt. Sommige professionals hebben een hogere materiaalkost, anderen rekenen dan weer een verplaatsingskost door.

 

TIP: laat je veiligheidsglas op maat plaatsen door een professional!

Om de juiste schrijnwerker voor jouw project te kiezen, vraag je best meerdere offertes aan bij verschillende partijen. Op die manier kan je de offertes met elkaar vergelijken en alle kostenposten naast elkaar leggen. Zo betaal jij gegarandeerd de correcte prijs voor jouw veiligheidsglas op maat.

Op zoek naar een schrijnwerker om je veiligheidsglas te plaatsen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat van verschillende professionals via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen