Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Stalen ramen: uitvoeringen & prijzen

Het is genieten om met de stralende zon in je huis te ontwaken. Met stalen ramen geniet je van veel natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel. Zulke metalen ramen hebben naast hun luxueuze look ook nog heel wat andere voordelen. Een ding is zeker: stalen ramen zijn dé blikvanger voor jouw woning.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Stalen ramen: prijzen
Stalen of steellook ramen?
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor ramen in staal?

Stalen ramen en deuren zorgen voor een smaakvolle en elegante stijl van je woning. Je kiest niet alleen voor een functionele renovatie, maar ook voor een moderne en tijdloze look voor je ramen. Welke voordelen zijn er nog meer?

 • Sterk en duurzaam: stalen ramen kennen een grote mechanische sterkte, waardoor ze in allerlei bijzondere vormen verkrijgbaar zijn. Ze hebben weinig onderhoud nodig en bieden een optimale bescherming tegen regen en wind.
 • Vele constructiemogelijkheden: de slanke raamprofielen komen in alle vormen en maten. Perfect voor grote en kleine raamvlakken. De verschillende keuzes laten je toe om veel daglicht binnen te laten, waardoor je ruimte tot leven komt.
 • Lange levensduur: staal staat bekend om zijn robuustheid en de lage kans op vervorming. Het materiaal is ook bestand tegen inbraak en brand. Kwaliteitsvol staal gaat een leven lang mee.
 • Luxueuze uitstraling: de tijdloze stijl oogt exclusief en de esthetische mogelijkheden zijn groot. Wil je een zwarte, industriële look of ga je toch voor een opvallende, fellere kleur?
 • Onderhoudsvriendelijk: stalen buitenschrijnwerk heeft weinig onderhoud nodig. Je kan de ramen af en toe met een mild reinigingsmiddel reinigen. Stalen ramen roesten niet, maar kies voor een hoogwaardige afwerking om de bescherming te garanderen.

Wil je ramen in staal laten plaatsen? Ontdek nog meer met een vakspecialist in je buurt. Vind de beste keuze voor jou en ontvang prijzen op maat met onze vrijblijvende offertedienst.

stalen ramen

 

Mogelijke uitvoeringen van stalen ramen

Een groot raamwerk voor een bedrijfsgebouw of een stalen raam voor het bijgebouw in de tuin. Stalen ramen bieden veel mogelijkheden. Wij lichten er een paar opties uit en tonen je het ruime aanbod:

 

1. Stalen ramen buiten of binnen?

Een schuifraam in de woonkamer of een stalen overbrugging in een exclusieve veranda. Je kan overal stalen ramen plaatsen. Stalen buitenramen scheiden de leefruimte en het terras op een prachtige manier. Kies altijd de juiste eigenschappen voor de omgeving. Zorg bijvoorbeeld voor een veilig vast buitenraam en zoek naar de mooiste raamprofielen die bij het interieur passen. De raamprofielen in staal geven je woning van binnen tot buiten extra cachet. Je kan de ramen ook combineren met een stalen deur voor een harmonieus geheel.

 

2. Type raam

Hoe kies je het beste type raam uit alle mogelijkheden? De keuze hangt onder meer af van de functie en de plaatsing. We sommen de bekendste types ramen voor je op:

 • Vast raam: dit is het meest eenvoudige en goedkoopste raam. Met deze ramen is het niet mogelijk om je ruimte te verluchten. Anderzijds zorgen ze voor een moderne uitstraling en zijn ze de veiligste optie voor je woning.
 • Val- of kiepraam: je kan dit raam tot wel 90 graden openen en ze nemen weinig ruimte in om een kamer te verluchten. Ze zijn veilig voor kinderen en huisdieren, maar let wel op als je ze wil combineren met zonwering.
 • Draairaam: je kan het met een volledige draai openen. Met behulp van scharnieren op de verticale as draai je het raam naar binnen of naar buiten. Perfect om de buitenlucht snel naar binnen te laten.
 • Schuifraam: dit grote raam is beweegbaar via 1 of meerdere rails en maakt één harmonieus geheel van je woning en je buitenomgeving.

 

3. Afwerking

De vakbedrijven stemmen de raamprofielen perfect af op jouw interieur. Je kiest uit tal van RAL-kleuren om de profielen een eigen look te geven. Het bedrijf verhit de lak en ‘bakt’ die op deze manier in het staal. Deze afwerking heet ‘poedercoating’. De onafgewerkte stalen komen meestal in 3 varianten: geborsteld, messing of gepolijst.

 

4. Soort beglazing

Veiligheidsglas, zonwerend glas of driedubbele beglazing. De meeste beglazing is doorzichtig en tegenwoordig kiezen de meeste specialisten graag voor HR++ glas. Dit hoogrendementsglas is dubbelglas met een spouw die gevuld is met argongas. Akoestisch glas kan in een kantoorgebouw of gameruimte ook aan te raden zijn. Door de juiste beglazing kan je ongestoord werken, eindeloos gamen, … Hou er rekening mee dat het soort glas ook de dikte van het profiel bepaalt.

 

Vergelijken loont! Vraag voorstellen aan bij meerdere vakbedrijven.

Het aanbod aan ramen in staal verschilt vaak van bedrijf tot bedrijf. Zoek de verschillende uitvoeringen op maat en kijk of de stalen raamprofielen de perfecte keuze zijn voor jouw bijgebouw, nieuwe keuken of badkamer, … Start hier met jouw offerte-aanvraag.

 

Stalen ramen: prijzen

Een stalen raam op maat varieert in prijs. Het exacte prijskaartje hangt sterk af van het type raam, de afwerking en de totale oppervlakte. Staal is enorm sterk en gaat lang mee. Dat vertaalt zich ook in de prijs. De onderstaande tabel geeft je een idee van de gemiddelde richtprijzen:

Type stalen raamPrijs per m²
(excl. btw en incl. plaatsing)
Vast raam€ 750 - 1.100
Draaikiepraam/valraam€ 950 - 1.300
Schuifraam€ 1.650 - 2.200

Benieuwd naar een gedetailleerd prijsvoorstel op maat? Vraag meerdere vrijblijvende offertes aan en kijk welke voorstellen voor jou voordelig zijn. Ontvang nu offertes op maat.

 

ramen in staal

 

Stalen of steellook ramen?

De industriële uitstraling van stalen ramen komt ook met een paar mindere kenmerken. De kosten lopen snel op en de thermische isolatiewaarde kan beter. Daarom is het niet onlogisch om de stalen raamprofielen te vergelijken met de steellook ramen. Waar moet je op letten?

 

OPTIE 1: steellook ramen

Steellook ramen zijn een interessant alternatief voor echt staal. Het gaat om aluminium profielen met het uitzicht van staal. Zo koppel je alle voordelen van aluminium aan de luxueuze stijl van echt staal. De steellook ramen combineren een uniek comfort en een uitstekende isolatiewaarde voor een meer budgetvriendelijke prijs. Steellook aluminium is geschikt voor smalle en onderhoudsvrije raamprofielen in een landelijke woning of een moderne loft in de stad. Ze zijn in vele kleuren beschikbaar en slijtvast. Je kan de steellook ramen in het zwart laten maken of in een speciale kleur.

Vanwege de stevigheid van het materiaal is de kans op inbraak een stuk kleiner. Door de vele voordelen zijn aluminium raamprofielen een populaire keuze, maar materialen als PVC of hout komen vaak wel iets goedkoper uit.

 

OPTIE 2: stalen ramen

Stalen ramen zijn voor veel mensen het neusje van de zalm qua uitstraling. Heb je dus voldoende budget? Dan zijn zulke luxueuze raamprofielen zeker het overwegen waard. De veelzijdigheid qua ontwerp is ook vaak een doorslaggevende factor. Het unieke uitzicht geeft je woning extra cachet. Het ultieme visitekaartje voor jouw nieuwbouw of renovatieproject!

 

Mogelijke alternatieven voor ramen in staal

Naast steellook ramen kan je natuurlijk uit nog een aantal andere materialen kiezen voor je nieuwe buitenschrijnwerk. We zetten de populairste opties kort op een rij:

 

ALTERNATIEF 1: PVC ramen

PVC is een uitstekend materiaal voor nieuwbouw of kleine en grote renovaties. Zulke ramen zijn voordelig in prijs en het ruime aanbod maakt het makkelijk om de ramen perfect af te stemmen op jouw woning. Wil je meer weten over andere voordelen zoals de akoestische isolatie en kunststof profielen met verschillende kleuren, structuren en glansgraden?

Lees hier verder over PVC ramen.

 

ALTERNATIEF 2: Aluminium ramen

We hebben de steellook ramen al even besproken, maar aluminium heeft veel meer te bieden. Aluminium ramen hebben tal van vormen en kleuren. Ze gaan een leven lang mee en zijn een goede keuze voor het milieu. Deze kwaliteiten maken van aluminium het materiaal voor de architectuur van vandaag. Lijkt aluminium iets voor jou en wil je ermee aan de slag?

Lees hier verder over aluminium ramen.

 

ALTERNATIEF 3: Houten ramen

Hout voegt charme toe aan je huis. Het is van nature een isolerend materiaal, waardoor houten ramen je binnentemperatuur constant houden. Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen, van eikenhout tot Meranti . Elk met hun eigen duurzaamheidsklasse. De prijs ligt hoger dan voor PVC, maar naargelang de houtsoort blijf je goedkoper uit dan staal of aluminium. Door de ambachtelijke procedure kan je uit oneindig veel mogelijkheden kiezen. Misschien is hout voor jouw huis wel de beste keuze!

Lees hier verder over houten ramen.

 

Welk materiaal kies ik het best voor mijn ramen?

Ramen en deuren zijn functioneel, maar geven je woning ook zijn ultieme karakter. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het meest aangewezen materiaal. Met stalen ramen zorg je voor een luxueuze uitstraling, maar PVC is dan weer veel budgetvriendelijker. Het is dus belangrijk om jouw persoonlijke wensen en je budget in de weegschaal te leggen. Dankzij de offerteservice van Solvari kom je te weten wat voor jouw project de beste keuze is.

Nieuwe ramen plaatsen? Dan zit je goed bij Solvari, ongeacht het materiaal dat je kiest. Wij brengen je gratis in contact met meerdere vakbedrijven. Zo kan je gericht vergelijken en de beste keuze maken voor jouw situatie. Start jouw contactaanvraag nu via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen