Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

PVC ramen

Ramen in pvc komen erg veel voor. Dat is geen verrassing, daar ze duurzaam, veelzijdig en relatief goedkoop zijn. Ben jij nog aan het twijfelen of je raamkozijnen in pvc wil aanschaffen? Lees in dit artikel meer over de voordelen van pvc ramen, de kostprijs per m² en de verschillende uitvoeringen.

Ga snel naar:
Prijs
Vormgeving
Onderhoud
Offertes aanvragen

 

Waarom kiezen voor pvc ramen?

Ramen in pvc zijn nog steeds erg populair. Niet alleen omwille van het prijskaartje, maar ook qua uitzicht. Waar ze vroeger nogal snel veroordeeld werden omwille van hun ‘plastic’ look, kun je tegenwoordig perfecte hout- of aluminiumimitaties terugvinden. Maar, waarom zou je nu kiezen voor ramen in pvc?

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: indien je voor pvc kiest, kies je voor een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat.
 • Veelzijdig: de vormgeving van pvc ramen is erg veelzijdig. Je kunt ze in uiteenlopende kleuren, structuren en designs verkrijgen.
 • Duurzame keuze: wist je dat pvc tot wel 50 jaar meegaat? Zo ben je zeker dat jouw nieuwe raamkozijnen er een woonleven lang mooi zullen blijven uitzien met een minimale inspanning naar onderhoud toe.
 • Uitstekende isolatiewaarden: pvc ramen hebben zowel een uitstekende akoestische als thermische isolatiewaarde. Het gevolg? Meer woonplezier én minder energieverbruik!
 • Inbraakveiligheid: pvc ramen zijn standaard opgebouwd uit stalen frames en bieden dus een goede bescherming tegen inbraak.

pvc ramen

 

Prijs pvc ramen

PVC ramen combineren hun vele eigenschappen en excellente prestaties met een betaalbare prijs. Vind hieronder de prijs voor pvc ramen (per m²) afgestemd op het type raam:

Type PVC raamGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Vast raam€ 100 - 250
Draaikiepraam/valraam€ 150 - 300
Schuifraam€ 700 - 900

 

Let op: de bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. Wil je graag raamprofielen in pvc op maat en zoek je een exactere benadering van de kostprijs? Dan doe je er goed aan door verschillende offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Maak gebruik van onze online offerteservice en ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat van jouw project. Start jouw aanvraag hier.

 

Druk de kosten dankzij premies en subsidies

Wil je graag nieuwe ramen plaatsen en de oude beglazing vervangen door een duurzamer alternatief? Dan is het interessant om te weten dat je voor zulke energiezuinige investeringen misschien aanspraak kunt maken op de volgende premies van jouw netbeheerder:

 • Premie voor hoogrendementsglas: laat je de werken uitvoeren door één en dezelfde aannemer? Dan kun je deze premie verkrijgen bij netbeheerder Fluvius.
 • Totaalrenovatiebonus: je komt in aanmerking voor de totaalrenovatiepremie wanneer je minstens 3 energiebesparende investeringen doet (vb. warmtepomp, dak- of gevelisolatie en het vervangen van de beglazing).
 • Renovatiepremie: wanneer je zowel het buitenschrijnwerk àls het glas laat vervangen, kan je aanspraak maken op de renovatiepremie. Deze is afhankelijk van jouw inkomen.

Informeer tijdig naar mogelijke premies en subsidies wanneer je het (buiten)schrijnwerk en de beglazing van jouw woning wenst te vervangen. Je kunt hier ook naar informeren bij de vakman waarmee je gaat samenwerken.

 

 

Vormgeving pvc ramen

schuifraam pvc

In de inleiding vertelden we al dat pvc raamprofielen erg veelzijdig zijn. Je kunt ze qua vormgeving in zowat elke woonstijl toepassen. Maak je keuze uit de volgende facetten:

 

1) Raamtype

Kies eerst en vooral het raamtype. PVC is mogelijk bij eender welk soort raam, al kies je voor grote raampartijen beter voor dikkere, verstevigde pvc-profielen. Informeer in dit geval zeker eens naar de opties bij jouw vakman. Voor draaikiepramen, valramen en vaste ramen, daarentegen, is pvc de goedkoopste oplossing. Bovendien kun je pvc profielen in eender welke vormen laten uitvoeren. Van ovaal tot rond, gebogen of net hele strakke lijnen; pvc blinkt uit in al zijn ontwerpmogelijkheden.

 

2) Kleur

Pvc ramen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende RAL-kleuren en verschillende structuurfolies. Wil je iets originelers dan de standaard crèmekleurige pvc kozijnen? Of verkies je eerder zwarte pvc ramen die matchen met de moderne uitstraling van jouw woning? Dat is allemaal mogelijk.

 

3) Structuur

Wist je dat pvc uitblinkt in verschillende materiaalimitaties? Tegenwoordig kun je pvc ramen in hout- of aluminiumlook niet langer van het echte materiaal onderscheiden. Een houtimitatie bijvoorbeeld combineert de mooie, warme uitstraling van hout met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van pvc. Zo hoef je nooit meer te schuren, te lakken of te vernissen.

Daarnaast kun je ook de structuur van jouw ramen kiezen. Zie je graag gladden en strakke kozijnen? Of mag er een grove korrel in de uitvoering zitten? Aan jou de keuze.

 

4) Glansgraad

Afhankelijk van de folie of coating op de PVC raamprofielen kan je ook de glansgraad bepalen. Ga je voor opvallende, hoogglanzende kunststof profielen? Of hou je het liever sober met een matte uitvoering? Jij kiest de glansgraad die je het mooiste vindt bij jouw woning.

 

5) Glastype

Pvc ramen kun je met elk soort beglazing combineren. Dankzij de extra goede akoestische en thermische isolatie-eigenschappen van het pvc kozijn zelf, zal een duurzaam glastype deze eigenschappen nog meer versterken. Zo heb je niet langer last van koudestraling aan de ramen en houd je rumoer van buitenaf nog meer buiten.

 

Welke vormgeving kies ik het best?

Heb je een duidelijk beeld van hoe jouw toekomstige ramen eruit moeten zien? Maar weet je niet zo goed welke opties je allemaal hebt? Jouw schrijnwerker zal je met plezier begeleiden in het maken van de beste keuze. Samen met jou toetst hij eerst af wat jouw wensen en voorkeuren zijn en werkt dit uiteindelijk volledig op maat uit.

Investeren in pvc ramen op maat? Vertrouw jouw project dan volledig toe aan een ervaren schrijnwerker. Kom in contact met enkele ervaren professionals uit jouw buurt door gebruik te maken van onze gratis online offertedienst.

 

Aluminium of PVC ramen?

Wanneer je nieuwe ramen plaatst is één van de meest gestelde vragen: ‘Kies ik voor PVC of aluminium?’ Het antwoord daarop is niet voor iedereen gelijk. Veel hangt af van het budget, formaat van de ramen en gewenste uitzicht. Een goede vergelijking vind je op de website van tipsentricks.be.

 

Onderhoud pvc ramen

PVC ramen zijn kleurvast en uitermate onderhoudsvriendelijk. Dankzij de structuurfolie trekken ze nauwelijks vuil aan. Ook de hoeken zijn zodanig uitgevoerd dat je ze snel en makkelijk kan reinigen.

Kuis de ramen met een zachte doek en een sopje met wat neutraal detergent. Dat is meer dan voldoende om het weinige vuil weg te nemen. Vergeet daarbij ook niet om het hang- en sluitwerk schoon te maken. Wanneer je geen bijtende middelen zoals chloor gebruikt, kunnen jouw pvc ramen tot wel 50 jaar mooi blijven!

TIP: bang dat jouw ramen in pvc gaan verkleuren? Dan is die angst tegenwoordig volledig ongegrond. De nieuwe samenstelling van kleurfolie is kwalitatief zo hoogstaand dat verkleuring bijna niet meer voorkomt. Heeft jouw woning oude pvc kozijnen die verkleurd zijn? Dan kun je ze desgewenst overschilderen met aangepaste verf.

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen