Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Schuifraam op maat

Met een schuifraam op maat laat je jouw woonruimte natuurlijk overlopen in je tuin, maar profiteer je ook van een betrouwbare, stevige afscheiding. En dat helemaal op maat van jouw woonsituatie en persoonlijke wensen. Welke opties zijn er en hoeveel kosten ze? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten en meest gestelde vragen? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs schuifraam op maat
Belangrijke aandachtspunten
FAQ schuifraam op maat
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom een schuifraam op maat plaatsen?

Er zijn standaard uitvoeringen van schuiframen beschikbaar, maar maatwerk is doorgaans de beste keuze. Zo profiteer je van verschillende voordelen. Een overzicht met de voornaamste pluspunten:

 • Unieke uitstraling: een schuifraam op maat past precies bij jouw persoonlijke wensen en woonsituatie. Zo kies je zelf het formaat, de beglazing, hoeveel lichtinval je wil, uit hoeveel delen het schuifraam bestaat, … Een vakman geeft je graag advies en prijzen op maat.
 • Geen ruimteverlies: schuiframen openen door 1 of meerdere vleugels opzij te schuiven en hebben dus geen draaicirkel. Zo bespaar je een hoop kostbare ruimte.
 • Verschillende opties: met een schuifraam op maat heb je keuze uit verschillende materialen, schuifsystemen, types schuiframen, … Verder lees je meer over de uitvoeringen van schuiframen.
 • Hoge isolatiewaarde: voor je maatwerk schuifraam kan je kiezen uit verschillende isolerende profielen en types isolatieglas. Wil je zeker zijn van een optimale isolatiewaarde? Dan ga je best voor HR++ beglazing of voor driedubbel glas.
 • Wind- en waterdicht: een schuifraam functioneert als een naadloze verbinding tussen je woonruimte en tuin/terras, zonder dat je last krijgt van slecht weer. Kwalitatieve schuiframen op maat zijn namelijk perfect wind- en waterdicht.

Schuifraam op maat kopen? Vergelijk vrijblijvend de voorstellen van meerdere raamspecialisten in je buurt via onze gratis offerteservice.

schuifraam op maat

 

Mogelijke uitvoeringen

Wil je graag een schuifraam op maat laten samenstellen? Dan moet je verschillende knopen doorhakken. Je hebt een brede waaier aan keuzemogelijkheden op de volgende vlakken:

 

1. Materialen

Wat betreft materialen voor je maatwerk schuifraam kan je kiezen uit PVC, hout, aluminium en staal:

 • PVC: kunststof is de beste optie wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft het een lange levensduur, is het onderhoudsarm, … Ook heb je de keuze uit een breed scala aan mogelijke kleuren, structuren en glansgraden. Een populaire toepassing van PVC is bijvoorbeeld houtlook kunststof.
 • Hout: wil je een schuifraam op maat met een warme, natuurlijke uitstraling? Dan kies je voor hout als materiaal. Ook dit materiaal is erg stevig en heeft een hoge isolatiewaarde. Het enige nadeel aan een houten schuifraam is het onderhoud.
 • Aluminium: aluminium is ideaal voor grote raamwerken. Zo is het erg stevig én licht, waardoor je de profielen alsnog slank kan laten verwerken. Daarnaast is het duurzaam, inbraakveilig en beschikbaar in verschillende uitvoeringen.
 • Staal: voor een industrieel interieur is staal voor je schuifraam op maat de beste optie. Het is erg zwaar en duur, maar daar staat wel een hoge kwaliteit en authentieke uitstraling tegenover.

 

2. Soorten schuiframen

Schuiframen met standaard schuifsystemen zijn modern en makkelijk te openen. Je schuift de bewegende vleugel gewoon open en onderaan zorgen borstels voor de afdichting. Naast dit klassieke systeem kan je ook nog kiezen voor 1 van deze 2 varianten:

 • Hefschuifraam: dit systeem is goed geschikt voor grotere en/of zwaardere schuiframen op maat. Hierbij moet je het schuifbare gedeelte eerst licht optillen, zodat het in een rail schuift. Zo kan je zelfs de zwaarste schuiframen vlot openen en sluiten.
 • Kiepschuifraam: zoals de naam enigszins verraadt kan je dit soort schuiframen ook open kiepen. Zo verlucht je de woonruimte zonder dat het schuifraam helemaal open hoeft te staan. Dit is vooral geschikt voor kleinere toepassingen.

 

3. Railsystemen

Je hebt de keuze uit een monorail of multirail. Een monorail is het klassieke schuifraam systeem, met 1 vast deel en 1 schuifbaar deel. Met een multirail kan je daarentegen meerdere delen verschuiven. Multirails zijn vooral handig voor grotere schuiframen.

 

4. Types beglazing

Een schuifraam op maat combineer je best met hoogrendementsglas. HR++ glas is tegenwoordig de standaard, maar je kan ook kiezen voor bv. driedubbel glas.  Zo bespaar je flink op je energiefactuur en kom je ook in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie.

 

CONCLUSIE: welk schuifraam kies ik het best?

Een schuifraam laat je best op maat maken door een ervaren schrijnwerker. Maar hoe je raam er precies uit komt te zien is afhankelijk van je woonsituatie, persoonlijke wensen en budget. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en profiteer van gericht advies en prijzen op maat van 2 à 3 ervaren vakmensen. Start je aanvraag hier.

 

Prijs schuifraam op maat

De totale kostprijs van een schuifraam op maat verschilt behoorlijk. Dit komt door de uiteenlopende opties, afmetingen, schuifsystemen, … Op basis van de mogelijke materialen kan je uitgaan van € 700 – 2.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Een paar richtprijzen op een rij:

Gekozen materiaalGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 700 - 900
Hout€ 800 - 1.000
Aluminium € 1.100 - 1.500
Staal€ 1.400 - 2.000

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kostprijs voor een schuifraam op maat varieert niet alleen per project, maar ook van schrijnwerker tot schrijnwerker. Wil je geld besparen? Vergelijk dan voorstellen van meerdere schrijnwerkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

maatwerk schuifraam

 

Belangrijke aandachtspunten

Voor je een maatwerk schuifraam laat plaatsen, zijn er een aantal aandachtspunten om goed na te gaan. Een kort overzicht:

 • Schuifsysteem op maat: het juiste schuifsysteem is grotendeels afhankelijk van het gewicht en materiaal van je schuifraam. Voor kleine kunststof schuiframen is het klassieke schuifsysteem met borstels goed, maar in andere gevallen volstaat dit niet meer. Denk bijvoorbeeld aan grote alumininium of stalen schuiframen. Dan kies je best voor een hefschuifsysteem.
 • Verzonken schuifraam of met dorpel: het is mogelijk om het onderste profiel van je maatwerk schuifraam in de vloer weg te werken. Een andere optie is het klassieke systeem met een kleine overstap.
 • Inbraakveiligheid: er zijn verschillende manieren om een schuifraam op maat te beveiligen tegen inbraak. Denk aan veiligheidsglas, een 3-puntsslot, uithefbeveiliging, … Een schrijnwerker geeft je graag advies over alle mogelijkheden.
 • Extra functionaliteiten: laat je een schuifraam op maat plaatsen? Overweeg dan zeker een aantal aanvullende functionaliteiten! Bijvoorbeeld een hondenluik voor je trouwe viervoeter, zonwering of een vliegenraam om insecten buiten te houden.

 

Interesse in een schuifraam op maat? Vergelijk meerdere offertes!

Wil je een schuifraam laten plaatsen op maat van jouw woonsituatie en wensen? Schakel dan een vakman in via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar vergelijk je ook meerdere uitvoertermijnen en werkwijzen. Het resultaat is een kwalitatief maatwerk schuifraam aan een correcte prijs. Start je aanvraag hier.

 

FAQ schuifraam op maat

Op zoek naar aanvullende informatie over schuiframen op maat? Hieronder geven we het antwoord op enkele veelgestelde vragen:

  • Welke alternatieven zijn er?

  Openslaande deuren of een vouwraam zijn mooie alternatieven als een maatwerk schuifraam nét niet is waar je naar op zoek bent. Openslaande deuren zijn op een vergelijkbare wijze samen te stellen met specifieke materialen, beglazing, … Een extra aandachtspunt is dan wel de draairichting van de deuren, aangezien deze wel wat extra ruimte in beslag nemen.

  Vouwramen staan ook bekend als harmonicaramen, aangezien je ze kan openen door ze te vouwen. Er is dus geen sprake van een vast en bewegend deel. Het gaat om 1 vouwbaar oppervlak. • Hoe de kosten voor je schuifraam drukken?

  Je komt mogelijk in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie voor schrijnwerk als je jouw maatwerk schuifraam uitrust met isolerend hoogrendementsglas. Hoeveel de premie bedraagt is afhankelijk van je inkomenscategorie. Een ervaren vakman kent alle voorwaarden en geeft je hier graag meer informatie over. • Waar laat je het railsysteem van je schuifraam plaatsen?
  Het railsysteem van je schuifraam op maat kan je aan de binnen- of buitenkant laten plaatsen. Dit is een afweging tussen functionaliteit en uitstraling. Zo zijn railsystemen aan de binnenkant beter beschermd tegen weersinvloeden, maar ogen railsystemen aan de buitenkant een stuk strakker.

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen