Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Plaatser ramen en deuren

Van plan om nieuwe ramen of deuren te installeren? Dan ben je niet alleen. Door de focus op energiezuinige woningen is er veel vraag naar een ervaren plaatser van ramen en deuren. Waar let je op voor je een keuze maakt? In dit artikel bespreken we hoe je de beste plaatser kan vinden. Waar moet je zeker op letten? Wat zijn de gemiddelde prijzen? Ontdek er alles over!

Ga snel naar:
Hoe plaatsers vergelijken?
Prijs plaatser ramen en deuren
Werkwijze plaatser ramen en deuren
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom plaatsers van ramen en deuren vergelijken?

Nieuwe ramen of deuren plaatsen is een serieuze investering. Je wil dus zeker zijn dat je de beste schrijnwerker vindt om alles te laten plaatsen volgens de regels van de kunst. Het vergelijken van verschillende voorstellen garandeert je steevast…

 • Professioneel advies: door tips van verschillende specialisten naast elkaar te leggen, ontdek je wat echt past bij jouw project. Materialen, afwerkingen, beglazing, uitvoertermijnen, …: je weet meteen waar je aan toe bent.
 • Correcte prijzen: vergelijken bespaart je geld op korte én lange termijn. Je factuur ligt lager en door kwalitatieve materialen te gebruiken blijft je investering jaren meegaan.
 • Garantie na installatie: een plaatser inschakelen voor ramen en deuren is de enige manier om een garantie op geleverd werk te krijgen. Je hebt meteen een betrouwbare partner wanneer je iets binnen de garantietermijn wil laten herstellen. Zelfs wanneer de garantie afgelopen is, blijft je vakspecialist je aanspreekpunt bij uitstek.

Op zoek naar de beste keuze voor jouw project? Contacteer verschillende vakbedrijven uit je regio en bespaar op de plaatsing van ramen of deuren. Ontdek hieronder hoe je plaatsers kan vergelijken of vraag vrijblijvend enkele offertes aan via onze offerteservice.

plaatser ramen en deuren

 

Hoe kan ik plaatsers van ramen en deuren vergelijken?

Plaatsers van ramen of deuren vergelijk je best aan de hand van hun adviezen, de prijzen die ze hanteren en de tips die ze geven bij jouw project. Komt dat allemaal ongeveer overeen met wat je op voorhand had opgezocht? Dan heb je een goede partner gevonden. Je vergelijkt het best:

 

1. Op basis van mogelijke uitvoeringen

Er bestaan verschillende soorten ramen en deuren en een specialist geeft je advies over welk type raam je het best kiest op welke plek in je woning. Kies je voor een vast raam, een draaikiepraam of toch eerder een schuifraam? Ben je bedrijven aan het vergelijken, dan kan je letten op hun ervaring met die verschillende soorten schrijnwerk. Elke vakspecialist kan een simpel vast raam plaatsen, maar niet iedereen heeft ervaring met bijvoorbeeld grote schuiframen.

 

2. Op basis van prijs

Het is fout om enkel de goedkoopste offerte te overwegen. Beter analyseer je waar de verschillende prijzen vandaan komen. Zit er garantie bij de aankoop? Wat met de kwaliteit van de materialen? Hoeveel ervaring heeft deze firma? Misschien is die duurdere offerte helemaal zo duur niet als je alles in acht neemt…

Controleer ook even hoeveel voorschot je moet betalen en wat de reden daarvoor is. Gigantische voorschotten staan meestal synoniem aan minder betrouwbare bedrijven.

 

3. Op basis van gebruikte materialen

Vraag zeker naar de merken waarmee firma’s werken. Voldoen alle materialen aan de nodige keurmerken? Zijn er garanties dat de materialen duurzaam zijn en bieden ze een complete afwerking aan? En welk soort beglazing raden ze aan?

Vraag ook even of de vakbedrijven ervaring hebben met de materialen die je wil gebruiken. Niet elke plaatser heeft ervaring met zowel hout, PVC, aluminium en staal. Vaak heeft elk bedrijf zijn voorkeur(en) en specialisatie.

 

4. Op basis van online reviews

Tegenwoordig kan je online snel enkele bedrijven vergelijken. Foto’s van referenties bekijken, verhalen van oude klanten of video’s van uitgevoerde werken. Vaak vind je al snel bewijzen van hun expertise en ervaring.

 

Welke hulp biedt een plaatser van ramen en deuren?

Een expert helpt je de juiste keuzes te maken. Je bent zeker dat je kwalitatieve materialen gebruikt, je krijgt een correcte plaatsing en door offertes te vergelijken heb je ook een gepaste prijs te pakken.

Zelf starten met het vergelijken van enkele vakmensen in jouw buurt? Vraag dan vrijblijvend verschillende offertes aan via onze offertepagina.

 

Prijs plaatser ramen en deuren

Wanneer je verschillende specialisten vergelijkt, is het handig om op voorhand een voorlopig budget op te maken. Zo kan je de verschillende prijsvoorstellen onmiddellijk toetsen aan wat je als voorbereiding berekende. Onderstaande tabel met richtprijzen voor het plaatsen van verschillende types ramen en deuren helpt je op weg.

Type schrijnwerkMateriaalRichtprijs (excl. btw, incl. plaatsing)
RamenHoutVanaf € 150 per m²
PVCVanaf € 100 per m²
AluminiumVanaf € 250 per m²
StaalVanaf € 325 per m²
DeurenHout€ 1.500 - 2.200
PVC€ 1.400 - 2.000
Aluminium€ 1.700 - 2.500
Staal€ 2.000 - 5.000

LET OP: de kosten variëren ook van schrijnwerker tot schrijnwerker. Ontvang je graag een gericht voorstel op maat van jouw project? Vergelijk eenvoudig enkele offertes van buitenschrijnwerkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

plaatsers ramen deuren

 

Hoe gaat een plaatser te werk?

Ramen en deuren vervangen is niet gemakkelijk. Het vergt veel vakkennis om ze recht en zonder koudebruggen te plaatsen. Gelukkig zijn er genoeg plaatsers die de werkwijze perfect in de vingers hebben. Professionals volgen altijd volgende stappen:

 

 1. Oude ramen en deuren verwijderen

  Bij een renovatie moeten de oude ramen en/of deuren er natuurlijk eerst uit. Een plaatser let goed op om de binnenmuur niet te beschadigen (isolatie, schade aan de muur rondom, …).

 2. Ramen en deuren waterpas plaatsen

  Niemand wil ramen of deuren die schots en scheef lijken. Een schrijnwerker zal er altijd voor zorgen dat alles horizontaal en verticaal perfect waterpas staat. Eens de ramen of deuren er recht in staan, zorgt jouw plaatser voor een correcte verankering in de muur met speciale ankers of schroeven.

 3. Luchtdicht isoleren

  Koudebruggen voorkomen kan door isolatie aan te brengen tussen het raam en de binnenmuur. Meestal gebruikt een specialist spuitisolatie zoals PUR-schuim om alle kieren en openingen af te dichten en warmteverlies te vermijden.

 4. Buitenschrijnwerk correct afwerken

  Als laatste dicht jouw plaatser de naden tussen de buitenmuur en de nieuwe ramen/ deuren met silicone om vocht tegen te houden. Nadien zorgt een stukadoor voor de afwerking aan de binnenkant van je woning.

 

CONCLUSIE: vergelijken is geld besparen

Welke firma je uiteindelijk kiest, bepaal je helemaal zelf. Maar door op voorhand grondig te vergelijken, is de kans heel groot dat je voor de juiste partner kiest. Ga voor iemand die ervaring heeft met wat je wil doen en die jouw wensen en verwachtingen kan omzetten in een duidelijk plan. Heb je die vakspecialist gevonden? Dan zit je zeker goed.

Ben je nog op zoek naar jouw ideale plaatser van ramen en deuren? Vul onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met enkele experts uit jouw regio.

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen