Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ramenopmaat.be
banner image

Steellook ramen: uitvoeringen & prijzen

Steellook ramen zijn een populaire keuze. Ze vormen namelijk een budgetvriendelijk alternatief voor echte stalen ramen. Het gaat om profielen van aluminium, maar met de luxueuze en tijdloze uitstraling van staal. Zo krijg je een moderne stijl voor een betaalbare prijs. Laat je in dit artikel inspireren door ramen met een steellook!

Ga snel naar:
Vormgeving steellook ramen
Prijs steellook ramen
Interessante alternatieven
3 inspirerende voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom zijn steellook ramen zo’n goede keuze?

Steellook ramen zijn gemaakt uit aluminium met een stalen uitstraling. Een interessante combinatie, want echt staal is peperduur. Aluminium ramen met een steel look zijn dus de ideale keuze als je houdt van de uitstraling van staal, maar je het allemaal iets budgetvriendelijker wil houden. Bovendien hebben aluminium ramen met een steellook ook de volgende voordelen:

 • Budgetvriendelijk: in vergelijking met echte stalen ramen kan je veel kosten uitsparen. De prijs hangt sterk af van jouw persoonlijke wensen, maar gemiddeld kan je met de steellook ramen tot wel 30% besparen ten opzichte van stalen ramen.
 • Hoge isolatiewaarde: met aluminium heb je een betere isolatie dan met staal. De isolerende en technische eigenschappen van de steellook profielen zijn zeer goed en dus erg energiebesparend. Zeker in combinatie met hoogwaardig hoogrendementsglas.
 • Onderhoudsvrij: je hebt weinig werk en onderhoud aan aluminium ramen. Het volstaat om de elegante, slanke profielen enkele keren per jaar te reinigen met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel. Lekker makkelijk dus!
 • Duurzaam: de steellook ramen zijn met een goed onderhoud heel duurzaam. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee. De kleuren en vorm gaan jarenlang mee. Je hebt door de stevige raamprofielen zelfs een kleinere kans op inbraak.

Binnenkort ramen met een steellook laten plaatsen? Ontvang voorstellen van verschillende bedrijven en ontdek welke projecten mogelijk zijn voor jouw woning. Vraag gratis offertes aan.

steellook raam

 

Vormgeving van ramen met een steel look

Ramen komen in allerlei verschillende uitvoeringen. Ook voor steellook ramen heb je vele mogelijkheden om uit te kiezen. Van het soort raam tot de gedetailleerde afwerking: je kan het allemaal zelf samenstellen. Een woordje uitleg over de mogelijke keuzes!

 

1. Raamtype

Elk type raam heeft zijn eigen functies, voordelen en uitstraling. Hier zijn enkele voorbeelden om uit te kiezen:

 • Vast raam: dit is het meest goedkope en eenvoudige type raam. Met deze ramen is het niet mogelijk om je ruimte te verluchten. Anderzijds zorgt de aluminium steellook voor een moderne uitstraling en zijn vaste ramen de veiligste optie voor je woning.
 • Val- of kiepraam: je kan deze ramen tot wel 90 graden openen en ze nemen weinig ruimte in om een kamer te verluchten. Met een draaikiepraam is het gebruiksgemak zelfs nog groter: zo’n raam kan je lichtjes kiepen én ook volledig opendraaien.
 • Schuifraam: een steellook schuifraam is een beweegbaar raam via 1 of meerdere rails en maakt één harmonieus geheel van je woning en je buitenomgeving.

 

2. Beglazing

De beglazing is vaak de makkelijkste keuze voor jouw nieuwe ramen. Elke specialist zal hoogrendementsglas aanraden. Je hebt zelfs recht op de Mijn VerbouwPremie bij het plaatsen van hoogrendementsbeglazing. Jij kiest vooral het type isolatieglas: de standaard versie, driedubbel glas, …

 

3. Kleuren

Voor steellook raamprofielen kan je kiezen uit bijna alle RAL-kleuren. Toch zijn vooral steellook ramen in het zwart of grijs populair om die typische stalen look te creëren. Gooi je het liever over een andere boeg? Ook donkergroen, bruin, … zijn prachtige kleuren voor dit type ramen, zeker bij meer landelijke woningen.

 

4. Afwerking

Je hebt een aantal mogelijkheden om de aluminium profielen af te werken. Zo kan je voor een ruwe, korrelige structuur gaan met een poedercoating. Ook met een hoogglans kan je je profielen prachtig afwerken.

 

Prijs steellook ramen

Hoe zit het met de kosten voor steellook ramen? Ze zijn uiteraard budgetvriendelijker dan echte stalen ramen, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Afhankelijk van je keuzes en het type betaal je voor aluminium ramen met een steel look € 600 à 1.500 per m² (excl. btw en incl. plaatsing).

Benieuwd naar de exacte prijs voor je steellook ramen? Vergelijk dan zeker verschillende prijzen door gebruik te maken van onze gratis offerteservice. Start hier je aanvraag.

 

Interessante alternatieven

De steellook aluminium ramen zijn niet voor iedereen de beste optie. Naargelang de stijl van je huis en je beschikbare budget kan je ook over andere materialen nadenken. De onderstaande alternatieven zijn minstens even interessant:

 

ALTERNATIEF 1: PVC ramen

PVC is een uitstekend materiaal voor nieuwbouw of kleine en grote renovaties. Deze ramen zijn voordelig in prijs en het ruime aanbod maakt het makkelijk om de ramen perfect af te stemmen op jouw woning. Andere voordelen van PVC ramen zijn de optimale isolatiewaarde, profielen met verschillende kleuren, structuren en glansgraden, de beste prijs-kwaliteitsverhouding op de markt, …

 

ALTERNATIEF 2: houten ramen

Houten ramen voegen een bepaalde charme toe aan je huis. Het is van nature een isolerend materiaal, waardoor houten ramen je binnentemperatuur constant houden. Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen, van eikenhout tot Meranti . De prijs voor houten ramen ligt hoger dan voor PVC, maar naargelang de houtsoort blijf je goedkoper uit dan staal of aluminium.

 

ALTERNATIEF 3: stalen ramen

Wie niet gelooft in geïmiteerd staal kan nog altijd kiezen voor het origineel. Deze luxueuze raamprofielen zijn zeker het overwegen waard. De veelzijdigheid is ook vaak een doorslaggevende factor. Het unieke uitzicht van de stalen ramen geeft je woning of kantoorgebouw extra karakter.

 

Vergelijken loont: vraag nu voorstellen aan bij meerdere vakbedrijven!

Samen met een ervaren specialist maak je gegarandeerd de beste keuze voor jouw woning. Of dat nu ramen met een steellook zijn of ramen in een ander materiaal. Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor alle materialen via onze offertedienst.

 

3 inspirerende voorbeelden van ramen met een steellook

Met de aluminium steellook kan je je huis op vele manieren extra cachet geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? En wil je extra inspiratie opdoen? Dan komen deze 3 voorbeelden ongetwijfeld van pas:

 

VOORBEELD 1: steellook schuifraam binnen

steellook schuiframen

Je kan op een mooie, functionele manier steellook ramen gebruiken om een perfecte afscheiding te creëren tussen twee binnenruimtes. Je hebt weinig ruimte nodig om de schuiframen te installeren. Hier is de beglazing niet doorzichtig, zodat je nog meer tot rust kan komen in de woonkamer.

 

 

VOORBEELD 2: witte steellook buitenramen

witte buitenramen

Door de dunne raamprofielen zijn de steellook ramen in zwart én wit uitstekend om veel licht binnen te laten. In dit voorbeeld zie je hoe steellook schuiframen kunnen zorgen voor een open uitstraling voor je woonkamer of een andere ruimte. Daarnaast functioneert het als naadloze aansluiting tussen je terras en interieur.

 

 

VOORBEELD 3: moderne steellook vaste ramen

moderne steellook ramen

Wil je een moderne en minimalistische uitstraling? Je kan steellook vaste ramen kiezen voor een eenvoudige en stijlvolle raampartij. Je kan de ramen in combinatie met enkele kiepramen installeren. Zo kan je de ruimte voldoende verluchten als het nodig is.

 

Lijkt een steellook raam iets voor jouw woning? Hebben de verschillende voorbeelden je geïnspireerd om steellook ramen te plaatsen? Contacteer een ervaren specialist om alle mogelijke uitvoeringen te bespreken. Je kan vrijblijvend enkele voorstellen aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor ramen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen